30 Ιουλίου 2010

Λιγα Λογια για το South Park

  Μια κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων που ΔΕΝ είναι για παιδιά, φτιαγμένη για Αμερικάνους από δύο Καναδούς, τον Trey Parker και τον Matt Stone.


T.Parker (αρ.) M.Stone (δεξ.)
  Οι τελευταίοι χρησιμοποιούν το αστείρευτο «μαύρο», σουρεαλιστικό και ρατσιστικό χιούμορ τους με απώτερο σκοπό την σάτιρα. Θέματα σάτιρας, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει : η άποψη των Αμερικανών για τους Καναδούς, ο φυλετικός και ο θρησκευτικός ρατσισμός (μαύροι, μεξικανοί, εβραίοι και καθολικοί), θέματα και πρόσωπα της Αμερικανικής επικαιρότητας, γνωστές σκηνές από ταινίες κ.α.

  Η σειρά άρχισε το 1997 και συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Έχουν προβληθεί μέχρι σήμερα πάνω από 200 επεισόδια και έχει καταφέρει να παραμείνει μέσα στις τοπ προτιμήσεις του αμερικανικού κοινού. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο οι Αμερικάνοι καταλαβαίνουν ότι προβάλλεται η δική τους κοινωνία και οι δικές τους απόψεις μέσα από την σειρά αυτή αλλά τέλος πάντων.

Σχεδόν όλα τα επεισόδια περιστρέφονται γύρω από 4 παιδιά, τους - Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman, και Kenny McCormick- που ζουν στην πόλη South Park στο Colorado. Τα επεισόδια παρουσιάζουν την ζωή των παραπάνω στην μόνιμα χιονισμένη πόλη τους, απίστευτες καταστάσεις και περιπέτειες που ξεκινούν από ιδέες των παιδιών ή τυχαίνει απλά να γίνει κάτι «καταστροφικό» στην πόλη. Η πόλη αν και φανταστική, είναι βασισμένη στην υπαρκτή, Fairplay στο Colorado. Το κάθε ένα από τα 4 αγόρια της σειράς έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητές του.

Stan Marsh
   Ο Stan παρουσιάζεται σαν το μέσο, νορμάλ, μπερδεμένο αμερικανό παιδί. Όταν το χάος ξεσπά στην πόλη ή στην παρέα ο Stan είναι συνήθως η φωνή της λογικής, τρελά ερωτευμένος με την Wendy Testaburger και με πολλά τραύματα αφότου τον παράτησε.


Kyle Broflovski
  Ο Kyle είναι ο έξυπνος της παρέας. Μαζί με τον Stan βρίσκουν τρόπο να αποφύγουν τα χειρότερα και είναι και αυτός καμιά φορά η φωνή της λογικής. Όλοι τον κοροϊδεύουν γιατί είναι Εβραίος και κάθε Χριστούγεννα παρουσιάζεται μπροστά του ένας «φανταστικός» φίλος με όνομα Mr. Hanky the Christmas Poo, που στην ουσία είναι ένα σκατό με σκούφο Αϊ Βασίλη. O Kyle είναι κολλητός με τον Stan και οι δυο χαρακτήρες είναι βασισμένοι στους δημιουργούς της σειράς Stone και Parker αντίστοιχα.


Kenny McCormick
  Ο Kenny είναι ο πιο άτυχος από τα 4 αγόρια, όχι γιατί είναι φτωχός και μένει σε μια καλύβα με την βίαιους και αλκοολικούς γονείς του αλλά, γιατί σχεδόν σε κάθε επεισόδιο πεθαίνει με διαφορετικό τρόπο και χωρίς λόγο. Ο Kenny φοράει πάντα ένα πορτοκαλί μπουφάν με κουκούλα που καλύπτει το στόμα του και όταν μιλάει ακούγεται μόνο ένα μουρμουρητό αφήνοντας στο θεατή να μαντέψει τι μπορεί να είπε.


Eric Cartman
  Τελευταίος και χειρότερος της παρέας έρχεται ο Eric Cartman γνωστός και σαν «χοντρός». Ο Cartman είναι παχύσαρκος, φωνακλάς, αθυρόστομος και ρατσιστής. Συνήθως στόχο του έχει να νικήσει στα πάντα τον Kyle και να τον ξεφτιλίσει κοροϊδεύοντας τον επειδή είναι Εβραίος. Όλοι τον κοροϊδεύουν γιατί είναι χοντρός αλλά αυτός δηλώνει βαρυκόκκαλος. Στα άρρωστα και καταστροφικά σχέδια του Cartman ,εκτός από τον αφανισμό των εβραίων, είναι και ο αφανισμός όλων των κοκκινομάλληδων με την αιτιολογία ότι δεν έχουν ψυχή. Παρόλα αυτά (ή μάλλον «για όλα αυτά»), και για εμένα αλλά και για πολλούς άλλους ο Cartman έγινε ο πιο αγαπημένος χαρακτήρας της σειράς.

 Όλα τα επεισόδια όλων των σεζόν βρίσκονται στο επίσημο site :  http://www.southparkstudios.com/ 


Αγαπημένη σκηνή :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου