24 Αυγούστου 2010

Λιγα λογια για το Νερων

Ο μύθος λέει ότι ο Νέρωνας έκαψε την Ρώμη (64 π.Χ.) και βλέποντας την από ψηλά έπαιζε βιολί και τραγούδαγε ένα τραγούδι για το κάψιμο της Τροίας ,υπονοώντας ότι αυτός έβαλε φωτιά στη Ρώμη.


Στην πραγματικότητα , το βιολί κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 15ο αιώνα και ο Νέρων όταν ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν 56χλμ μακριά από τη Ρώμη στην εξοχική του κατοικία. Όταν έμαθε ότι η Ρώμη καίγεται έτρεξε πίσω και έλαβε μέρος στις προσπάθειες συντονισμού κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Οι υποψίες της υπαιτιότητας του Νέρωνα για την πυρκαγιά πυροδοτήθηκαν από τη φιλοδοξία του για την ανακατασκευή της Ρώμης.

Όσον αφορά τον Νέρων προσωπικά, η αλήθεια είναι ότι ήταν μητροκτόνος και τραβεστί. Του άρεσε να υποδύεται, να τραγουδά, να παίζει μουσική και να κάνει όργια, ντυμένος γυναίκα. Στην πραγματικότητα ήταν πολύ περήφανος για τις μουσικές του ικανότητες τόσο που τα τελευταία του λόγια ήταν «Αλίμονο, ο κόσμος χάνει ένα μεγάλο καλλιτέχνη». Από αρχαία κείμενα είναι γνωστό ότι ο Νέρωνας έπαιζε κιθάρα και γκάιντα, επίσης εφεύρε το παγωτό αναγκάζοντας υπηρέτες να φέρνουν χιόνι από τα βουνά ανακατεύοντας το με χυμούς από φρούτα και ιστορικά η προσωπική του δηλητηριάστρια (ναι , υπήρχε κι’ αυτό) Locusta, ήταν μια από τις πρώτες δολοφόνους κατά συρροή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου