8 Μαρτίου 2011

Πως πέθανε ο Αττίλας ?

    Ο Αττίλας, βασιλιάς των Ούννων ο μεγαλύτερος στρατηγός και πολεμιστής της εποχής του ( περίπου 400-448 μ.Χ.) δεν πέθανε κατά την διάρκεια μιας επικής μάχης , δεν δολοφονήθηκε από τους αντιπάλους του ούτε πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε ένα ρωμαϊκό κελί. Αντίθετα, την τελευταία του πνοή άφησε στο κρεβάτι του, δίπλα στην νέα του σύζυγο.

    Ο Αττίλας χρωστάει την μεγάλη επιτυχία του στις μάχες, στην εκπληκτική ταχύτητα και ευκινησία του στρατού του. Ο στρατός του, μπορούσε να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και όχι μόνο το καλοκαίρι όπως οι υπόλοιποι. Οι Ούννοι τοξοβόλοι μπορούσαν να εξαπολύσουν 50.000 βέλη σε 10 μόλις λεπτά!! Ο Αττίλας εκτός από τρομερός στρατηγός ήταν και εκπληκτικός διαπραγματευτής. Από κάθε πόλη που περνούσε ,θέλοντας να δείξει ότι είναι λογικός άνθρωπος ζητούσε χρυσάφι έναντι μελλοντικής προστασίας της πόλης και των κατοίκων της. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θέλησε γη και εξουσία αλλά αυτό που αναζητούσε ήταν λάφυρα και υποταγή, αν ζούσε σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν από τους πιο πετυχημένους αρχηγούς της μαφίας ή βαρόνος ναρκωτικών.

    Ο Αττίλας σε σχέση με τους φιλάργυρους στρατιώτες του, θα λέγαμε ότι ήταν μάλλον ταπεινός. Χρησιμοποιούσε ξύλινα ποτήρια και πιάτα ,ντύνονταν απλά και το σπαθί του δεν είχε πολύτιμους λίθους ή οποιαδήποτε στολίδια. Ακριβώς τα αντίθετα ίσχυσαν κατά την διάρκεια της κηδείας του. Από το Ρωμαίο ιστορικό Πρίσκο ,ο οποίος επισκέφτηκε τον Αττίλα στο 448 μ.Χ. , γνωρίζουμε ότι ο Αττίλας γιόρτασε το γάμο του με την Γοτθικής καταγωγής γυναίκα του με το όνομα Ίλντικο και αρκετά μεθυσμένος αποσύρθηκε για να κοιμηθεί. Το επόμενο πρωί, βρήκε την γυναίκα του να κλαίει πάνω από το πτώμα του. Οι φλέβες από την μύτη του είχαν σπάσει ενώ κοιμόταν με αποτέλεσμα να πνιγεί στον ύπνο του από αιμορραγία. Ο Αττίλας ήταν περίπου 47 ετών. Το επιδεικτικά στολισμένο φέρετρο του Αττίλα αποτελούταν από 3 επίπεδα , κάθε ένα από τα οποία είχε μια στρώση χρυσό, ατσάλι και σίδερο και ήταν γεμάτα με θησαυρούς. Ο Αττίλας πέθανε σε μια περιοχή, κάπου στην σημερινή Ουγγαρία και η ακριβείς τοποθεσία του τάφου του παραμένει μυστική και δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Όσα άτομα ήταν παρών κατά την διάρκεια του ενταφιασμού του δολοφονήθηκαν όταν γύρισαν πίσω στο στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου